Forside Information Bestilling Kontakt os Kort over markedspladsen Salgsbetingelser Album Lions Club Lystrup

Kære alle,

Jeg må desværre fortælle, at vi lige nu ikke ved, hvornår vi kan starte på at afholde bagagerumsmarkeder igen.

Vi har derfor måttet tage den beslutning, at der ikke bliver noget marked den 16., 23. og den 30. august.

Vi havde fået information om, at forsamlingsforbuddet ville blive ændret, og at der samtidig kunne komme en ændring, så vi med den brede kreds af stadeholdere kunne genoptage markederne fra og med ultimo juli måned. Det ser ud til, at denne information ikke var korrekt.  Jeg har kontaktet Østjyllands Politi, hvor de siger, at bagagerumsmarkeder som vores er ulovlige her under coronaen, og at man ikke kan sige, hvornår det igen er muligt.

Jeg må ærligt sige, at jeg er totalt uforstående overfor dette. Der må være næsten 10.000 tilskuere til en AGF kamp, hele samfundet er ved at åbne op, og vi har kunnet gennemføre 2 markeder den 17. maj og den 7. juni til alles fulde tilfredshed incl. Østjyllands Politi. Det gav ikke nogen mening, men med udviklingen i den seneste uge her i Aarhus, så er der ingen udsigter til noget marked i august måned, og det synes vi er fuldt forståeligt, så vi kan få stoppet smitten.

Rigspolitiet siger på deres informationsside følgende: Hvis der således f.eks. er tale om årligt tilbagevendende eller mere sæsonbetonede markeder, eksempelvis loppe- eller kræmmermarkeder, hvor en bredere og ikke nærmere afgrænset kreds af personer gives mulighed for at opstille boder, vil disse som udgangspunkt være omfattet af forbuddet, og det vil derfor være ulovligt at afholde disse, såfremt der er flere end 100 personer til stede på samme sted samtidig.

Vi kan ikke gennemføre markedet, hvis der ikke kan være mindst 900 personer på hele pladsen. Der skal være plads til os Lions vagter, folk i kaffebaren og alle personer på de op til 121 stande, og det giver anledning til de 650 gæster, som det var OK at have i maj og juni.

Som tingene er nu, så burde det være muligt i hele september, dersom forsamlingsforbuddet enten bliver 500 personer eller højere, men det afhænger stadig af, at der ikke laves andre regler, og det sker ikke lige her og nu, så vi ved overhovedet ikke, om det bliver muligt at afholde nogen markeder her i byen og på Ingerslev Boulevard i september og oktober.

Jeg beklager meget, at vi ikke kan gennemføre markederne som planlagt, men sådan er det desværre i disse Covid-19 tider. Og vi håber, at dette snart ændrer sig, så vi igen kan være aktive på Ingerslev Boulevard.

Med venlig hilsen

Lauge Dehn, Lions Bagagerumsmarked, Lions Club – Lystrup.